Zelf aan de slag

Op deze pagina vindt u verschillende links naar online webinars/cursussen voor ouders die u kunt volgen in de periode dat uw kind bij ons op de wachtlijst staat en diverse websites met informatie en adviezen. Zo kunt u zelf al aan de slag met de taalontwikkeling en/of de mondmotoriek van uw kind.

Hanen Ouderprogramma
Overweegt u het Hanen Ouderprogramma te volgen voor uw niet tot nauwelijks sprekende kind? Kijk dan hier voor meer informatie over deze intensieve behandelmethode.

YouTube kanaal Kinderlogopedie Heemskerk
Op ons YouTube kanaal komen de komende periode meerdere video’s beschikbaar met adviezen voor ouders van kinderen met een achterstand in de spraaktaalontwikkeling. Ons YouTube kanaal vindt u hier.

Cursussen/websites gericht op de taalontwikkeling:

Leren praten van ‘aaa’ tot papa en mama
Vanuit de JGZ Kennemerland wordt een online bijeenkomst aangeboden met informatie over het verloop van de taalontwikkeling en eenvoudige tips hoe deze te stimuleren in de dagelijkse situaties, bij liedjes en voorlezen en wat te doen als uw kind moeite heeft met taal.
De bijeenkomst wordt regelmatig aangeboden. Klik op het logo voor de link naar de cursuspagina.

De groeischool
Wilt u weten hoe u uw kind beter kan stimuleren op het gebied van taal? Collega-logopedist Chantal Mailly heeft korte en praktische online trainingen ontwikkeld waarin u leert hoe u uw kind kan helpen te groeien met taal. Klik op onderstaand logo voor de website van de groeischool.

Websites
Op de website ‘Kind en taal’  vindt u informatie over de (meertalige) taalontwikkeling en hoe u deze thuis kunt stimuleren. Op de website ‘Taal begint thuis’ staan ook verschillende adviezen en deze zijn ook in meerdere talen beschikbaar. Klik op het logo voor de link naar de pagina.

   


Cursus gericht op de mondmotoriek
Samen met uw kind (0 tot 4 jaar) thuis aan de slag om de mondmotoriek te verbeteren. In de de online cursus ‘BOOST de mondmotoriek van je kind’ krijgt u tips, informatie en oefeningen van collega-logopedist Maaske Treurniet.  Klik op onderstaand logo van de ‘Volmondig Academy’ voor meer informatie.